IDUN Minerals
KYSYMYKSIÄ


Mitä tuotteita kuuluu IDUN Minerals -sarjaan?

IDUN Minerals -sarja sisältää seuraavat tuotteet: meikkipuuteri ja meikkivoide yhdeksässä sävyssä, kaksi puuteria, kaksi peiteväriä, valokynä kahdessa sävyssä, poskipuna kolmessa sävyssä, kaksi aurinkopuuteria, luomivärejä 12 sävyssä, huulipunia ja kiiltopunia kuudessa sävyssä, huulikiiltoja kymmenessä sävyssä ja kuusi ripsiväriä. Sarjassa on myös kynsilakka 20 sävyssä, laadukkaat siveltimet (9 kpl) ja niiden puhdistusaine.


Miksi IDUN Minerals -tuotteita myydään vain apteekeissa?

Sarja on alunperin kehitetty apteekkien tarkkoja tuotevaatimuksia ajatellen. Tuotteiden sisältämät raaka-aineet ovat apteekkeihin sopivia, sillä ne ovat tutkittuja, turvallisia ja mahdollisimman vähän allergisoivia. Ensimmäisenä sarjan otti myyntiin ruotsalainen apteekkiketju Apoteket AB, jonka jälkeen se on levinnyt muihinkin apteekkeihin. IDUN Minerals on tärkeä osa apteekin tuotevalikoimaa ja se palvelee herkkäihoisia asiakkaita sekä moderneja, laatutietoisia kuluttajia. Katso Jälleenmyyjät -sivulta lähin IDUN Minerals -apteekki. (Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa vain apteekeissa.)


Mistä sarjan nimi IDUN Minerals tulee?

Nimi Idun tulee viikinkiajan mytologiasta. Idun oli ikuisen nuoruuden ja kauneuden jumalatar.


Miten mineraalimeikit eroavat muista meikeistä?

Mineraalimeikit joko koostuvat täysin mineraaleista tai sisältävät niitä ainesosina enemmän kuin muut sarjat. IDUN Minerals -sarjan tuotteiden sisältämät mineraalit ovat lisäksi erittäin tarkasti puhdistettuja. Mineraalimeikeillä on ihoa rauhoittavia ja suojaavia ominaisuuksia, joten ne sopivat erityisen hyvin herkkäihoisille. Mineraalit antavat myös luonnollisen suojan aurinkoa vastaan.


Mitä IDUN Minerals -tuotteet sisältävät?

Perustuotteet (meikkipuuteri, jauhemaiset tuotteet) koostuvat ainoastaan erittäin tarkasti puhdistetuista, luonnollisista mineraaleista, jotka on nimetty aineosaluettelossa seuraavasti: Mica, Zinc Oxide, CI 77491, CI 77492, CI 77891, CI 77499 jne. Kaikki tuotteissa käytettävät raaka-aineet ovat tarkoin valittuja ja ihoystävällisiä.


Mitä tarkoittaa, että IDUN Minerals -tuotteet sisältävät tarkasti puhdistettuja mineraaleja?

Tämä tarkoittaa, että tuotteet on puhdistettu ei-toivotuista ainesosista, kuten mikro-organismeista, kromista ja nikkelistä. Tuotteet eivät myöskään sisällä tarpeettomia lisäaineita, kuten hajusteita, säilöntäaineita tai vismuttioksikloridia. Tämän vuoksi IDUN Minerals -tuotteet sopivat hyvin myös herkistyneelle iholle ja iho-ongelmista kärsiville käyttäjille.


Mitä on vismuttioksikloridi?

Vismuttioksikloridi (aineosaluettelossa Bismuth Oxychloride) on synteettisesti valmistettu väri- ja täyteaine, jota käytetään mm. lisäämään hehkua tuotteisiin. Mineraalimeikkipuuteri ilman vismuttia antaa usein mattaisemman ja luonnollisemman lopputuloksen.


Miksi IDUN Minerals ei käytä vismuttioksikloridia?

Vismuttioksikloridi voi ärsyttää ja aiheuttaa kutinaa sekä kirvelyä herkkäihoisille. Ainesosaa sisältävän meikkituotteen "työstäminen" (levittäminen) ihohuokosiin voi myös aiheuttaa ärsytystä. Tämä saattaa johtua vismuttioksikloridin "kristallimaisesta" rakenteesta.


Miten IDUN Minerals -tuotteiden ihoystävällisyys on varmistettu?

Tutkija ja apteekkari, dosentti Marie Lodén, joka on ollut mukana tuotekehittelyssä, on tarkastanut kaikki raaka-aineet ja varmistanut, että kaikki tuotteet sisältävät vain turvallisia, testattuja ja mahdollisimman vähän allergisoivia ainesosia. Puhdistamalla mineraalit tarkasti karsitaan pois myös mm. nikkeli ja kromi, mikä tekee tuotteet paremmin allergikoille ja herkkä-ihoisille sopiviksi. IDUN Minerals -tuotteille on suoritettu nikkeliallergiatutkimus, jonka tulokset osoittivat, että myös nikkeliallergikot voivat käyttää tuotteita ilman ongelmia. Ruotsin Astma- ja Allergialiitto on myöntänyt IDUN Minerals -meikkipuuterille suosituksen ainoana kosmetiikkatuotteena.

Ruotsin Astma- ja Allergialiitto suosittelee IDUN Minerals meikkipuuteria


Onko IDUN Minerals -tuotteita testattu eläimillä?

Ei, IDUN Minerals -tuotteita ei ole testattu eläimillä. IDUN Minerals -tuotteita ei myydä Kiinaan, jossa eläinkokeet ovat pakollisia markkinoilla oleville tuotteille.


Ovatko IDUN Minerals -tuotteet vegaaneille sopivia?

Suurin osa IDUN Minerals -tuotteista on vegaaneille sopivia. Alla olevan listan tuotteet ovat 100 % vegaanisia.
– Meikkipuuteri
– Meikkivoide (Norrsken)
– Puuterit
– Silmänrajauskynät
– Kynsilakat
– Siveltimet
– Luomivärit, paitsi Norrlandssyren -paletti
– Peiteväri Idegran
– Ripsiväri Gull
– Huulikiillot Astrid, Irma, Josephine, Anna, Alexandra, Mary, Cornelia
– Huulipunat/kiiltopunat Hjortron, Elise, Sylvia, Alice, Filippa, Ingrid Marie, Frida


Kannattaako minun valita meikkipuuteri vai meikkivoide?

Meikkipuuteri koostuu vain kuudesta raaka-aineesta, joten se sopii kaikista herkimmällekin iholle. Se ei kuitenkaan sisällä kosteuttavia tai hoitavia ainesosia. Meikkipuuteri sopii parhaiten normaalista rasvoittuvalle iholle sekä aknesta kärsiville. Norrsken -meikkivoide taas sisältää hoitavia, kosteuttavia ja hieman hehkua antavia ainesosia ja sopii parhaiten kuiva-, normaali- ja sekaihoisille sekä heille, ketkä pitävät nestemäisestä meikkipohjasta.


Mistä materiaalista IDUN Minerals -siveltimet on valmistettu?

IDUN Minerals -siveltimet on valmistettu laadukkaasta synteettisestä kuidusta, taklonista. Erona luonnonsiveltimiin on se, että taklonkuitu on todella sileää, joten se ei kerää yhtä paljon bakteereja ja on helpompi pitää puhtaana kuin luonnonsivellin. Luonnonsiveltimien pinta on karheampaa ja niihin tarttuu helpommin kuolleita ihosoluja, meikinjäänteitä jne. Taklonsiveltimet eivät allergisoi, eikä niistä irtoa kuituja. Siveltimet tuntuvat iholla hyvin pehmeiltä ja ne on kehitetty juuri IDUN Minerals -tuotteille. Sarjan omilla siveltimillä saat parhaan hyödyn irti tuotteista.


Ovatko mineraalimeikit hyviä iholle?

Mineraalimeikit eivät sisällä tarpeettomia lisäaineita tai ihoa ärsyttäviä ainesosia. Niillä on sen sijaan rauhoittava vaikutus ihoon. IDUN Minerals -tuotteet ovat myös ihoa suojaavia: ne sisältävät luonnollisen suojan UV-säteitä vastaan. Meikkivoiteiden suojakerroin on noin 15. Mineraalimeikit antavat ihon hengittää eivätkä tuki ihohuokosia.


Maahantuoja: Letsfaceit Nordic Oy| Puh: 040 1374444 | E-mail: minna.raatikainen@letsfaceit.fi